Betonlaboratoriet

På Samsø, den solbeskinnede ø i Kattegat, der er mest kendt for sine kartofler, jordbær og andre skønne råvarer, findes en helt unik samling af kunst. Over hele øen, i byerne og i naturen, dukker forskelligartede skulpturer frem i landskabet som del af en gratis og frit tilgængelig udstilling. Skulpturerne er støbt i beton og skabt indenfor rammerne af Betonlaboratoriet, en forening, der netop nu forbereder deres tredje workshop med titlen ‘Steder’.

Betonlaboratoriet har tidligere afholdt workshops i 2004 og 2007, hvor en række internationale og danske kunstnere udfoldede deres evner på eksperimenterende facon i de skønne omgivelser ved Cementvarefabrikken Sælvig. Resultatet blev en række skulpturer støbt i beton, hvoraf mange siden har stået placeret på udvalgte steder i det samske landskab.

Til dette års workshop er 10 internationalt anerkendte kunstnere blevet inviteret til i 14 dage at bo og arbejde på Samsø, mens de udfordrer sig selv og hinanden i arbejdet med beton, et materiale primært kendt fra byggeindustrien. Formålet er at opbygge og videreudvikle den unikke betonskulptursamling, som udstilles permanent i Samsøs natur til glæde for øens beboere og turister. Kunstnerne donerer hver et værk til Samsø Kommune, som placeres på Betonruten, den frit tilgængelige udstilling, der dækker hele øen.

Betonlaboratoriets tredje workshop afholdes fra d. 24. september til d. 6. oktober 2012.

Betonlaboratoriet støttes af LAG, Region Midtjylland, Købmand Herman Sallings Fond, 3F-Århus, Hi-Con, Dalton, Ålborg Portland samt flere private firmaer fra Samsø